CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

"Wahai Tuhanku, berikanlah ampun dan kurniakan rahmatMu"



Monday, May 31, 2010

Scrapbook at WiddlyTinks.com
Scrapbooking Photo Tinks by WiddlyTinks.com

HAPPY BIRTHDAY MY GIRLS- AINA & AMIRA



Syukur alhamdulillah..masih sihat dan meneruskan kehidupan bersama-sama kawan2ku n keluargaku. Hari ni 31 MEI 2010 genaplah si nakal Aina Nafissa berumur 5 Thun.. hari ni celebrate kat Tadika sajer...kitaorg hantar kek n goodies untuk kawan2 Aina...punyalah gembira si Aina...nak tido pun x leh..asyik tgok goodies dier n kek dier tuhh...senang buat kat Tadika dier..biar Aina raikan bersama2 ngan kawannyer..

Esoknyer pulak 1 JUN 2010 si kakak yang 'chubby' Amira Syazeera akan genap 9 tahun...elok jugak bila birthday dekat2 nih..senang nak ingat..tpi kosnyer jdik besar...tpi tak aper...biar duit abis kat anak2 dari abis kat benda2 x berfaedah..yelah mamanyer suka sgt shopping...(thun nie dah kurang sikit kot)...InsyaAllah kitaorg akan buat majlis Hari Lahir di rumah...kesian pulak dier buat muka kesian bila tanya tak buat apa2 ke birthday dier tahun nie...biarlah dier celebrate dengan kwan2nyer yg cukup ramai kat taman nih..p/s..si Mira ni ramai kawn n peramahlah pulak...normally every year kitorg sambut dgn mkn kat luar ajer...x bole beria2 sgt..yelah kan celebrating tu amalan Yahudi....

oklah..kepada kedua2 anak2ku..semoga menjadi anak yang mendengar kata, beriman, taat, mendoakan mama n ayahnyer di akhirat kelak...berjaya di dalam kehidupan ini..InsyaAllah

Semoga PANJANG UMUR n HAPPY BIRTHDAY MY GIRLS..................................actually hadiah diorg x beli lagik..tak tahu nak beli aper...nnti le fikir...bila dapt ilham...hehehehe

Sunday, May 30, 2010

Aaah..aku yang lena dibuai mimpi...


Assalamualaikum....

Syukur ke hadrat Allah SWT aku masih bernafas lagi untuk meneruskan hidup ini..hari ini aku hendaklah kongsi ilmu ngan kawan2ku..yg kita telah pelajari dari zaman kita kecik lagi...tpi bila kita dah meningkat (ahem blum tua lagi aar), aku rasa bnyknyer kesalahan yang telah aku lakukan dan alpa dengan benda nie semua.

Hari sabtu hari tu..aku dngr kuliah..tentang bab wuduk n sembahyang...rupa2nyer byk aku didn't realized it...n only take it easy...aku sekadar refresh blik..kalu kwn2 kater aku ni mcm bebudk lagi ..xperlah..ini hnya utk peringatan utk diriku yg sejak keblakangan ini asyik lupa ajer..MasyaAllah..ampunilah dosa2ku... Kekwan tahu tak ...sewaktu kita sujud ader 7 anggota kita yg akan sujud sekali? kalu x kena tempat sembahyang..maknanyer x sahlah sembahyang kita...jadik jgn ambik ringan benda2 nih..jgn kita sembhyang..tpi kita x dpt aper2..O ...nothing..kita x rasa lazatnyer keimanan dlam sembahyang..sesuatu yg selaluku rasakan ..mcm ader yg x kena...ampunilah dosa2ku..amin...oh ye..antara anggota kita yang perlu kena pada tempat kita sembahyang ialah:
  1. dahi
  2. tapak tangan
  3. kesemua jari kaki kita***..paling penting sebb setengah org smbhyng jari dier x kena lantai..huhuhu
  4. lutut
Jika kekawn ader mklumt yg lebih tepat sila beritahu yek..aku masih proses belajr semula....

Salam..Mas

Wednesday, May 26, 2010

Mcm2

bila tgok blog ni berubah2...jgn komen lagik eek..i'm still learning, searching, alter...etc n bla22..biasaklah ni tgok blog org lain yg cntik...nak ubah2 lagik....huhuhu

Tuesday, May 25, 2010

My Kids


Assalamualaikum...

Hari ni rasenyer nak bercerita kerenah anak2ku..walaupun 4..tpi rase mcm 10 ajer...apa2 aku bersyukur dikurniakan dngn anak-anak yg sihat dan mendengar kata..amin..
Lets begin wth Izzwan...nmpk gaya seorg yg lincah..tangannya x reti dok diam..asyik mengemas ajer..lapik meja kopi tu memang x leh ade kat situ...confirm dah ke bwh..bunganyer aper lagi...dah x serupa bunga dek penangan si Izzwan...my sweet little boy...suka dgr zikir kat Oasis kalu Mghrib dia xkan bergerak, duduk sambil tgok tv tu smpailah azan...hmmm semoga Izzwan jadik insan yg kamil..
Mak mentuaku berkata hari tu..when we were at kg...jadiklah salah sorng anak kamu tahfiz..insyaAllah...di akhirat nnti dia akan menolong emak n bapaknyer...aku terdiam...yelah nak jadikkan anak tahfiz... buknnyer senang..segala2 kena berubah firstly emak n bapaknyerlah kan...InsyaAllah ade rezeki aku n hubby akan hntr ank2 ke sekolah Tahfiz...kerana bila kitaorg dok kira2 balik kos mengajinyer agak mahal...akan diusahakan InsyaAllah..semoga rezeki kami anak beranak akan bertambah...

Wednesday, May 19, 2010

Penangan Pose - ngantuk pepagi

Assalamualaikum..



hari ni hari ke 2. aku pose..tinggal 25 hari lagik..huwaaaa..byknyer kena ganti..rase sosak bila tgok angka yag byk tu..tpi xper..akan ku cuba langsaikan sebelum Ogos ni..InsyaAllah..hutang ngan Allah..kena cepat selesaikan..kot2 tetiber aku dijemput di tengah jalanraya...aduh takutnyer...

Bercakap pasal pose..pagi tadi masa drive..rase mengantuk sesangat...puas aku jengil2kan mata aku..bukk radio kuat2..tpi x jaln jugak...nk mkn n minum x leh..pose..aper yg aku buat aku bukk channel radio satu2..lagu best..aku bukk kuat2..mslhnyer xder yg best pun..ngantuk jugak...aku dok fikir kalu mcm ni gayanyer hari2..mau satu hari aku tersondol kereta kat dpan..uittt..barang dijauhkan...amin..kekwan any tips maaa????

Monday, May 17, 2010

Langkah Pertama MY LIFE...... Berbicara...





Assalammualaikum...

Ingin berkongsi cerita, kenangan dan
pengalaman diri saya, my 4 kids n family......., kadang2 just need another space to blurt out from my mind...
mungkin sudah terlalu lewat untuk saya melangkah ke alam blog ini, tetapi.... saya masih berpeluang mengenali ruangan berbicara seperti ini......

JUST MY LIFE......